Vendelsömalsvägen 203, 13666 Vendelsö

    073 21 80 970, 073 21 67 160

 Vendelsömalsvägen 203, 13666 Vendelsö

    073 21 80 970, 073 21 67 160

 Vendelsömalsvägen 203, 13666 Vendelsö

    073 21 80 970, 073 21 67 160

MANIKYR

MANIKYR

Händerna är det vi utsätter för mest och därför det första på kroppen som åldras. Av den anledningen är det bra att skydda dem så mycket som möjligt med handskar, smörja naglarna med nagelolja och helst skydda naglarna med ett lack eller gelen.

Bortsett från de hygieniska skälen så påverkar också naglarnas utseende till viss del hur personer runtomkring dig uppfattar dig. Har du till exempel väldigt nedbitna naglar så kan folk uppfatta dig som en stressad person. Ser de allmänt väldigt ovårdade ut så kan du också uppfattas som en slarvig och ovårdad person. Har du välvårdade naglar och händer så känner du dig dessutom oftast bättre vilket också gör att du utstrålar mer självförtroende.

Manikyrist och nagelterapeut

Som manikyrist utför vi manikyr, då vi tar hand om dina händer och de naturliga naglarna. Vi lagar, filar och lackerar naglar, sköter om nagelband och ger arm- och handmassage.

 Vår duktiga Nagelterapeut Nada bygger upp, förstärker, förlänger och lagar naglar med olika metoder, material och hjälpmedel. Vanliga material är akryl eller gelé, vilka innebär lite olika tekniker. Vi kan arbeta med lösa nageltippar som sätts fast på den egna nageln eller med mallar, men även med naturliga naglar. Arbetet innebär att fila, lacka och dekorera naglar och ge arm- och handmassage. 

Manikyr – hand/nagelvård

Manikyr är den behandling man gör på händerna för att vårda dem och dess naglar.En manikyr kan göras med eller utan lackning och passar alla, såväl kvinnor som män. En behandling brukar bestå av någon form av rengöring och/eller handbad, filning och formande av naglar, puts av nagelband samt närliggande hud, polering av nagelplatta, stärkande lack, nagelbandsolja samt insmörjning.Spa-manikyr ska man välja om man känner för att lyxa till det lite ytterligare. I denna behandling ingår, förutom det vanliga, fler lyxiga och härliga moment. Händerna peelas för att få bort död och torr hud samt viras in i en inpackning. Insmörjningen görs mer grundligt i form av en avslappnande handmassage.

Hos oss kan du även få dina naglar lackade, förstärkta samt förlängda.

Nagelförlängning och nagelförstärkning är inte samma sak.

Med en nagelförlängning förlänger man naglarna antingen med en mall och bygger ut materialet eller med en nageltipp. En förstärkning lägger man på den naturliga nageln.

Vad är Nagelförstärkning?

Förstärkning av de egna naglarna är ett bra alternativ för den som har tunna, sköra naglar som ofta skivar sig. En förstärkning innebär att du får konstmaterial ovanpå dina egna naglar, vilket gör dem starka och hållbara. På detta sätt kan din nagel ”korrigeras” till en snygg form. Du kan välja mellan ”naturell”, rosa naglar, ”fransk manikyr” där man behåller en vit rand längst ut på nageln, vilket ger ett välvårdat, omålat intryck eller färgat material med dekorationer. Förstärkning går att göra i såväl akryl, gel som gellack.

Gellack

Gellack är en blandning mellan gelé och nagellack, så kallat permanent lack. Det härdas i en UV-lampa alternativt LED-lampa. Lacket är torrt när du går från salongen och blir som ett extra skydd mot nageln. Det löses upp i aceton. Håller upp tre till fyra veckor.

Vi använder följande material som är godkända, testade och av toppkvalité:

Crystal Nails – permanenta lack, ett mellanting mellan vanligt nagellack och gelélack. Crystal Nails är luktfri, allergifri och vitaminrik.   Detta härdas i en LED-lampa och tas bort med en peel off – metod. 

Crystal Nails 3step gelélack är en 100% luktfri gelé helt utan lösningsmedel, utvecklad för att skydda den naturliga nageln. Hållbarheten är ca 2-3 veckor och ett mellanting för de som inte tycker vanligt nagellack är tillräckligt hållbart men som i heller inte vill ha en påbyggnad med ”gelé” eller ” akryl”. Med gelélack kan man få en lätt förstärkning och vackert lackade naglar, utan torktid och med lång hållbarhet. Borttagning görs vid återbesök eller så tar man bort det själv hemma. Det är dock viktigt att få instruktioner kring hur borttagningen ska utföras så att inte nageln skadas.

Hur länge lack och konstmaterial håller på naglarna beror på en mängd olika faktorer såsom nagelanlag, klimat, stress, medicinering, mycket handdiskning utan handskar samt hur man använder sina händer. Naglarna ska inte användas som verktyg, dvs för att pilla upp lock, skrapa bort stearin eller annat som kan repa och skada lacket. Att hålla händerna välvårdade och mjuka, samt använda en nagelolja av god kvalité, förlänger också hållbarheten.

Vad är Nagelförlängning?

För dig som vill få långa, hållbara naglar som ser naturliga ut passar en förlängning bra. Du väljer själv längd och form, även om vi gärna berättar vad vi tycker passar dig och dina förutsättningar bäst.

Förlängning kan göras antingen genom att en tipp, plastnagel fästs på din nagel eller genom skulptering på mall. Metoden bestäms av längden på dina egna naglar och vilka förutsättningar du har. Vanligast är att förlänga genom skulptering på mall.

Vi erbjuder både ”naturella”, rosa naglar, ”fransk manikyr”, där man behåller en vit rand längst ut på nageln, vilket ger ett välvårdat, omålat intryck eller färgat material med dekorationer. Förlängning kan göras i såväl akryl som gelen. Nagelförlängning är känt sedan länge. Kvinnorna i det gamla Egypten applicerade till exempel guld eller elfenben på naglarna för att förlänga dem, ett tecken på att de var rika.

Att förlänga naglarna kan också lösa problemen för nagelbitare. Naglarna ser finare ut och då biter man inte lika gärna på dem, samtidigt som ens egna växer sig starkare under konstnageln. Man kan förbättra den förlängda nageln en gång i månaden.

Fransk manikyr

Fransk manikyr var från början en manikyr som användes på catwalken – och har trots namnet ingenting med Frankrike att göra. Numera är det en klassiker. Fransk manikyr handlar om att förstärka nagelns naturliga färger. Man framhäver den vita kanten och nagelbädden. Det gör man genom att använda rosa på nagelbädden och en fri vit kant som symboliserar friskhet. Det viktigaste är att den vita linjen, som vi som arbetar med naglar kallar för smajl-linjen, är böjd. En riktigt frisk och välmående nagel har en böjd fri kant.

Nailart

Nailart är nagelkonst och något som blivit mycket populärt i Sverige de senaste åren.

“När det kommer till nailart är det bara fantasin som sätter stopp och det är spännande och roligt att kunna förstärka sin personlighet med olika mönster, stenar, dekorationer, glitter, färger och så vidare. Med dessa olika medel kan vi skapa dig din egen lilla “statement piece” som du alltid har med dig.”