Vendelsömalsvägen 203, 13666 Vendelsö

    073 21 80 970

 Vendelsömalsvägen 203, 13666 Vendelsö

    073 21 80 970

 Vendelsömalsvägen 203, 13666 Vendelsö

    073 21 80 970

KOSMETISK TATUERING

KOSMETISK TATUERING

Vad är en kosmetisk tatuering för någonting?

Vad som skiljer sig mellan en vanlig kroppstatuering och en kosmetisk tatuering är bland annat färgen som man applicerar på sin klient och även att den inte är permanent. Den kosmetiska tatueringen som utförs på klienten kan hålla mellan 1-5 år beroende på färgval, ålder och hur man sköter om den efter behandlingen.

För vem är kosmetisk tatuering rekommenderad?

Kosmetisk tatuering är rekommenderad för dig som vill se pigg och fräsch ut men som kanske inte har tid för att applicera makeup varje dag.

Kosmetisk tatuering passar även dig som har problem med håravfall ( alopecia ) och för dig som inte tål kosmetika.

Även för dig som:

 • Som har glesa ögonbryn/ögonfransar eller otydliga läpp konturer.
 • För dig som har väldigt rinnande ögon och för dig som märker att ditt smink håller dåligt.
 • För dig som vill se fräsch ut dygnet runt oavsett väder.

Puder ögonbryn

Puderbryn är en teknik inom kosmetisk tatuering som utförs med en permanent make-up maskin där man skuggar lätt in färgen och resultatet liknar sminkade ögonbryn. Brynen ger skuggig effekt eller en fin effekt av sminkade ögonbryn i två olika nyanser. Ljusare skugga placeras i början av brynet och sluter sedan efter med en mörkare nyans. Brynen är mörkare i svansen och ljusare i början vilket ger en perfekt Ombre-look. Det är det perfekta valet för dig som vill vakna upp med snygga ögonbryn varje dag och slippa sminka dig.

Pigmenten som används i denna metod har utformats för att matcha dina naturliga ögonbryns färg och, om ögonbrynen fortfarande finns kvar, helt och hållet smälta in i dem. Resultatet blir naturliga, felfria och fylligare ögonbryn. Till en början så framstår ögonbrynen som mycket mörkare, men bleknar markant under en tvåveckorsperiod. Det är absolut nödvändigt att göra en touch up eftersom det är väldigt svårt att förutspå hur pass väl huden bevarar färgpigmenten. Det ingår alltid ett återbesök inom 4-6v.

Skillnaden mellan Puder ögonbryn och   microblading, är att man inte skär in färgen i huden (som man gör med microblading). Utan man skuggar in färgen i epidermis. Resultatet blir väldigt jämnt och fint och eftersom det är en något mildare metod för huden så behöver man heller inte vara rädd för ärrbildning som annars kan uppstå med microblading eftersom man med den tekniken behöver upprepa metoden några år senare och skära på samma ställe igen.

Puder ögonbryn metoden håller bra och är väldigt skonsam mot huden

Hur går behandlingen till?

Du kan komma med smink på ögonbrynen till behandlingen så att jag får en bra överblick på din sminkning och vilken färg du brukar använda samt i vilken styrka.

Bra att tänka på:

Innan behandlingen utförs går vi tillsammans igenom form och nyans.  När du känner dig helt nöjd kan behandlingen börja. Om du gör en behandling hos oss använder vi oss av bedövning för en smärtfri behandling

Färgen på brynen är mörkare de första två veckorna men den färgen kommer att blekas under läkningsprocessen. Du ska absolut inte försöka ta bort eller ljusa upp pigmentet själv för det är stor risk för infektioner de första två veckorna då såret är öppet så ta det extra försiktigt med att pilla på ögonbrynen.

Ha tålamod! Redan efter sju dagar kommer du att se hur färgen lägger sig. Dock kan det vara massor med skorpor i huden, men så länge du följer skötselråden går det bra.

Hur mäts formen ut?

Formen mäter vi ut utefter ditt ansikte och hur du är skapt. Vi är alla osymmetriska i ansiktet mer eller mindre men vi kan inte göra för stora ändringar. Ändrar vi helt formen på dina bryn eller höjer/sänker ena brynet för mycket kommer inte slutresultatet att bli bra. Följer vi dina egna strån och hur du är skapt kommer vi å andra sidan att uppnå resultat som är tidlösa och naturliga. Det går att göra små symmetriska ändringar på höjden men annars försöker vi hålla oss till vart dina bryn är placerade och förbättra formen.

Innan din behandling:

 • Färgning av bryn får ha skett senast en vecka innan din behandling så att ingen färg finns kvar på brynen
 • Injektioner nära behandlingsområdet (Botox, Radiesse, Juvederm, etc.) måste göras 30 (trettio) dagar före eller 30 (trettio) dagar efter behandling (för läppar rekommenderas fillers innan och inte efter behandling).
 • Acne medicin måste avslutas 30 (trettio) dagar innan behandling.
 • Kemisk peeling och laserbehandling (nära det behandlade området) får inte göras inom 30 (trettio) dagar före eller efter proceduren.
 • Undvik solarium 30 (trettio) dagar innan/efter behandling.
 • Undvik att utsätta ansiktet för sol utan SPF 30+  7 (sju) dagar före behandlingen.
 • Användning av ansiktskräm som innehåller retinol / retin-A/ hyaluronic acid måste stoppas 7 dagar innan behandling
 • Följande tabletter måste stoppas 3 dagar innan behandling: värktabletter som är blodförtunnande, niacin, fiskolja, vitlökskapslar eller vitamin A/E.

Nedan finner du specifika punkter som du ska tänka på för respektive behandling:

 Bryn:

 • Undvik att plocka/vaxa/tråda 7 (sju) dagar innan/efter din behandling.
 • Om du alltid färgar dina bryn och önskar liknande färg vid behandling rekommenderar jag att du färgar brynen innan din behandling.

Både två dagar innan, samt dagen innan, vill jag att du skrubba dina bryn. Du kan ex blanda 1 tsk honung och en halv tsk socker, applicera på huden och skrubba i ca 1 min på varje bryn. Avsluta med fuktkräm

Läppar:

 • 3 kvällar innan din behandling vill jag att du exfolierar läpparna och applicera mjukgörande läppbalsam.
  (Du kan göra din egen skrubb genom att blanda 1 tsk honung och en halv tsk socker)
 • Om du har haft munsår är det väldigt viktigt att du tar herpes tabletter 3 (tre) dagar innan och 2 (två) dagar efter din behandling. Kontakta din läkare för att få det utskrivet

Exempel på medicin: Aciclovir/Zavirox 1000 mg/dag eller Valacyclovir/valtrex (lite starkare) 500mg/dag.

OBS! Kontakta din läkare om du är osäker på vad du ska ta.

Tänk på att det alltid finns risk för herpes/munsår efter en läppbehandling även om du aldrig har haft det förut.
Om du vill minimera risken rekommenderas det att ta herprestabletter enligt ovan.

24h innan: 

 • Får du INTE dricka Alkohol eller dryck som innehåller en hög halt av koffein (ex: mycket kaffe/grön tea, red Bull, bcaa, taurine dryck etc.)
 • Kaffe och svart té får INTE drickas samma dag som behandlingen. Alltså inget morgon kaffe!.

Bra att tänka på  DIREKT efter din behandling:

Efter behandlingen (endast vid läkning)

Badda endast med koksalt/destillerat vatten. Huden vätskar sig för att skapa en torr skorpa, så kallad lymfan. För att undvika detta skall den tvättas bort, desto mindre skorpan är vid läkning desto bättre resultat kommer dina bryn få.

Badda med destillerat vatten 3-4 gånger per dag och smörj sedan med tatuerings salva (brynen skall hållas fuktiga vid läkning). Detta skall göras under 10 dagar.

Undvik att använda smink eller andra produkter på det behandlade området -infektionsrisk.

Klia inte ögonbrynen -infektionsrisk, men även risk för att avlägsna pigment.

Sola inte under läkning.

Undvik hård träning, svett har ett innehåll av höga salter vilket medför att tatueringen kan blekna mer än väntat efter läkning, finns även en infektionsrisk. Efter du har gjort en behandling hos oss medföljer alltid en beskrivning med eftervård för att du som kund skall få ett så långvarigt resultat som möjligt, du får även fullständiga uppgifter om din pigmentering.

Efter behandling:

 • Undvik att smörja det behandlade området med ansiktskräm/AHA-syra/serum/ansiktsvatten eller övriga hudvårdsprodukter 7 (sju) dagar efter behandling.
 • Undvik smink på det behandlade området i 7 (sju) dagar efter behandling.
 • Undvik ångrum, bastu, hot yoga, och bad 7 (sju) dagar efter din behandling.
 • Undvik att träna och att svettas 7 (sju) dagar efter din behandling.
 • Undvik att färga håret och hårspray 7 (sju) dagar efter din behandling.
 • Undvik att städa med kemiska produkter 3 (tre) dagar efter behandling.
 • Undvik vatten på det behandlade området i 7 (sju) dagar (duscha snabbt och applicera alltid kräm först).
 • Byt ditt örngott så att det alltid är rent.

 

Återbesök

Alla semi-permanenta behandlingar behöver alltid ett återbesök för att korrigera, addera och förfina ditt resultat.
I vissa fall kan ytterligare ett besök behövas.

Övrigt

Alla behandlingar tar mellan 2-3 timmar.

Läkningstiden uppskattas till 28 dagar på alla behandlingar.

Vi använder  Shine Tattoo Pigment –  skapade för professionella makeuper som använder förstklassiga råvaror tillverkade i USA.

Vill du läsa mer om färgen kan du göra det här:  https://beautyhunter.com.ua/en/shine-pigment-dlya-tatuazha-kakao-10-ml/

Undvik att boka din behandling när du har mens. Det kan göra så att du känner mer obehag.

Ät gärna något innan din behandling.

Ta med hörlurar för maximal avslappning.

 

HUR ÄR HÅLLBARHETEN?

Pigmentets hållbarhet beror även på hur oljig hud du har. Ju oljigare huden är, desto kortare hållbarhet.

Den är extremt individuell. Vissa kan behöva en påfyllning (touch-up) efter 6-8 månader medan andra kan vänta 1-1,5 år. Det är olika från hud till hud, hur din hud och kropp hanterar färgen. Faktorer som kan påverka är t ex hur du tar hand om huden, om du har torr eller fet hud, peeling, krämer, solexponering mm. Vi kan därför inte garantera hur längre just dina ögonbryn kommer att hålla. Men det vi kan garantera är att vi alltid gör vårt allra bästa för att göra dem absolut finaste och naturligaste brynen till just ditt ansikte.