Vendelsömalsvägen 203, 13666 Vendelsö

    073 21 80 970

 Vendelsömalsvägen 203, 13666 Vendelsö

    073 21 80 970

 Vendelsömalsvägen 203, 13666 Vendelsö

    073 21 80 970

MESOTERAPI

Bakgrund – Mesoterapi

Behandlingen utvecklades redan 1952 i Frankrike av en man som hette Michel Pistor. Från början utvecklades den i syfte att motverka smärta men idag används mesoterapi främst för att förbättra hudkvalitet.

Hur fungerar mesoterapi

Behandlingen kan utföras med eller utan nålar.

Mesoterapi med nålar

Vid klassisk mesoterapi används en kanyl för att spruta in lösningen till hudlager som kallas för mesoderm, därav behandlingen namn. Injektionerna sker i syfte att förbättra hudens cirkulation samt motverka inflammationer som ger upphov till dålig hy.Vid behandlingen används en ytterst tunn nål som sticks in i huden cirka en till två millimeter. Om området kring ögonen behandlas ska nålen gå ännu ytligare. Många upplever att behandlingen gör lite ont och vid behov kan man använda lokalt smärtstillande.

Mesoterapi utan nålar

No-needle mestoterapi eller virtuell mesoterapi utförs utan injektioner. Fördelen med detta är att det är mindre smärtsamt än om behandlingen utförs med hjälp av en Dermapen.

Mesoterapi går att utföra på hela kroppen men vanligast är att lösningen injiceras in ansiktet, dekolletage, halsen eller på händernas baksida.

Vilka problem går att behandla?

Mesoterapi ger huden en allmän uppfräschning och skapar lyster. Det kan hjälpa dig som har fet eller uttorkad hy.Behandlingen har visat sig effektiv för att behandla acne, mörka ringar runt ögonen, bristningar, rynkor, fina linjer, små ärr, slapp hy, pigmentfläckar, celluliter , bristningar, hår avfall eller rosacea.

Hur många behandlingar?

Antalet behandlingar bestäms av vilket område som du behandlar samt vilka resultat som du eftersträvar. Detta kan skilja sig från enbart fyra behandlingar upp till 20. Vanligt är att man bokar in en serie på fem behandlingar som utförs med två veckors mellanrum.

Vanligtvis krävs det ingen återhämtningstid efter behandlingen och man kan som oftast återgå direkt till sina vardagliga sysslor. En del kan behöva ta en dag ledigt på grund av svullnad och smärta där injektionerna har utförts.

Hur länge håller resultaten?

Effekten av mesoterapi varar upp till 18 månader, vanligtvis runt ett år. För att upprätthålla resultaten krävs en hälsosam livsstil och god kosthållning.

Vad innehåller lösningen som används vid mesoterapi?

Det finns egentligen inget färdigt recept för vad lösningen ska innehålla vid mesoterapi utan lösningen anpassas efter individuella behov. Lösningen kan innehålla olika typer av vitaminer och mineraler, extrakt från växter, enzymer och hyaluronsyra.

Rapporterade bieffekter med behandlingen inkluderar:

  • Allergisk reaktion mot den injicerade lösningen. Denna kan antingen vara omedelbar eller fördröjd.
  • Inflammation och/eller svullnad
  • Pigmentering vid det behandlade området
  • Blåmärken vid det behandlade området
  • Sår och ärrbildning
  • Deformitet av det behandlade området

OBS! Du bör inte vara förkyld, ha aktiv herpex eller ha annan infektion vid behandling. Ej heller vara gravid eller amma

Mesoterapi s.k. skinbooster är vanligast att utföras i ansiktet men går även att göra på dekolletaget, halsen och händerna. Mesoterapi funkar på alla hudtyper, hudtoner, kön och anpassas efter just dina behov. Behandlingen är en näringsboost för huden och förbättrar helheten av kvalitén i din hy även om du inte har några större bekymmer.

Behandlingen bör upprepas för att bibehålla resultatet och maximera effekten. Men redan efter första behandlingen kommer du att kunna se stor skillnad och speciellt på lystern i ditt ansikte. Vi rekommenderar alltid att investera i bra produkter för hemmabruk för att bibehålla det fina resultatet efter behandlingen. Behöver du hjälp med att hitta rätt hudvård för dig så hjälper givetvis.

 

Mesoterapi mot hår avfall

 

Vi använder produkt Fusion F- Hair. Det är en produkt för mesoterapi (injektioner i huden med tunn nål under ytbedövning), som inte bara förhindrar, utan också minskar symptomen av håravfall och skallighet hos både kvinnor och män. Produkten främjar hårväxt genom att återuppliva hårsäckarna som är i vilofasen och stimulerar cirkulationen i hårbotten. Densiteten och tjockleken av håret ökar, hårbotten återfuktas och får den näring som behövs för att främja ny hårväxt samt minska håravfall. Preparaten behandlar: Mjäll och seborré, Tunt och eller devitaliserat hår, Behandling av androgen alopeci, Hårreparation,Hårförstärkning och revitalisering.

 Fusion F- Hair  innehåller :

– Hyaluronic acid 0,1%
– Carnosine 1%
– Dimethylsilanediol salicylate (organic silicon) 1,4%
– Gingko biloba extract
– Centella extract
– Dexpanthenol 1%
– Pyruvic acid
– Biotin
– Multi minerals (Calcium, iron, zinc, magnesium, copper)

Efter den första behandlings sker en signifikant reduktion i symptomen av håravfall.Efter några veckor sker en gradvis återväxt av hår genom vitalisering av hårsäckarna och stimulering av blodcirkulationen. Tätheten och hårtjockleken ökar. Hårbotten återfuktad och får näring.

HUR OFTA:

Under aktiv behandling utförs en behandling per vecka under en period av två månader.Under underhållsfasen utförs en behandling per månad under en period av 3 – 6 månader.

FÖR VEM LÄMPAR SIG BEHANDLING:

Vid progressiv förlust av hår (hormonell och / eller ärftlig).

Håravfall som reaktion i samband med stress, trötthet, dålig kost, efter graviditet.

Årstidsbundet håravfall, diffus alopeci, håravfall orsakat av dålig blod cirkulation och överdriven solstrålning.

Manligt hormonellt håravfall. För att stimulera hårväxt och återställa balans i hårbotten.

Tunt, glanslöst och svagt hår, uttorkning av av hårstrukturen, mjäll eller oljig hårbotten.

Ett år efter hårtransplantation för att motverka håravfall samt främja ny hårtillväxt.

INNAN BEHANDLINGEN

Ta inte blodförtunnande läkemedel en vecka före och 2 dagar efter behandlingen (t ex acetylsalicylsyra, Treo, Albyl, Trombyl, Aspirin, Waran) för att undvika blödning och större blåmärken. Läkemedel som innehåller Paracetamol går bra (t ex Panodil, Alvedon). Du ska inte vara gravid, amma eller ha en pågående hudsjukdom, cancer, infektion eller blödningsrubbning. Informera din behandlare om du har några sjukdomar OBS! Du bör inte vara förkyld, ha aktiv herpex eller ha annan infektion vid behandling.

HUR GÅR BEHANDLINGEN TILL

Leg. sjukksöterska bedömer om du kvalificerar dig för behandlingen och om allt ser bra ut så skrivs du in i journalen. Under första besöket som tar ca 90 minuter med behandling (eller ca 30 minuter om själva behandlingen bokas in vid annan tidpunkt) går ni även igenom dina frågor och du får skriva på ett patient-samtycke. Behandling med Dermapen eller nålar sker i serie av 8 behandlingar, en beh/vecka och senare underhållsbehandling en gång i månaden i 3-6 månader. Du och din behandlare bokar in de åtta serie-behandlingarna i kalendern. Ytbedövning i form av kräm kan användas men är praktiskt svårt att applicera om du behöver behandla större områden. Om det endast är ett litet och relativt hårfritt område som behandlas får du sitta med bedövningskräm i ca 20 minuter innan behandlingen. Hårbotten tvättas och sjuksköterskan sprutar in preparatet med en tunn nål under huden. Det blir många små stick som känns ungefär som myggbett. Behandlingen tar 15-60 minuter beroende på det behandlade områdets storlek.

EFTER BEHANDLINGEN

Tvätta håret med milda produkter tidigast 5 timmar efter behandlingen. Utsätt inte hårbotten för direkt solljus de första 2 dygnen. Kom ihåg att det behövs en serie behandlingar för att uppnå resultat; minst 8 behandlingar. Ta god hand om dig själv under tiden, drick ca 2 liter vatten om dagen (mer om det är mycket varmt), sola inte hårbotten, undvik nikotin och alkohol, ät välbalanserad kost med mycket vitaminer, gå ner i varv och vila mycket så att din kropp kan återhämta sig och producera nytt hår.

BIVERKNINGAR

Svullnad, lätt klåda och rodnad är normalt och går över efter 1-2 dagar. Blåmärken kan uppkomma och går över efter några dagar, upp till 2 veckor vid större blåmärken. Allergiska reaktioner kan uppkomma med alla preparat som sprutas in eller läggs på huden. Om du har hudallergier eller känslig hud bör ett pricktest utföras på underarmen innan behandlingen. Infektioner är alltid en risk vid injektioner.