Vendelsömalsvägen 203, 13666 Vendelsö

    073 21 80 970

 Vendelsömalsvägen 203, 13666 Vendelsö

    073 21 80 970

 Vendelsömalsvägen 203, 13666 Vendelsö

    073 21 80 970

PDO Trådlyft

PDO Trådlyft – icke-kirurgiskt trådlyft

Trådlyft med PDO-trådar har snabbt blivit ett populärt alternativ till traditionella uppstramningsbehandlingar och även kirurgiskt ansiktslyft. Metoden ger omedelbara och långvariga resultat. Den nya generationens trådlyft ger inte enbart effektiva och utmärkta estetiska resultat utan metoden är framför allt säker och du kan omedelbart återgå till i princip alla vanliga aktiviteter efter behandling. Fullt resultat upplever du 8-12 veckor efter behandlingen. Det beror på att behandlingen även stimulerar och ökar elastin och kollagenproduktionen som resulterar i en uppstramning och ett lättare lyft. 

Genom små PDO trådar i rutnät stimulerar man till nytt kollagen och blodtillförsel för återskapa spänst, elasticitet och en fastare hud. PDO-trådarna är vävnadsvänliga,  biologiskt nedbrytbara och helt ofarliga för kroppen.

Med trådlyftstekniken injiceras/läggs ett antal trådar med hjälp av nålar på utvalda ställen under huden för att ge en kollagenstimulerande och uppstramande effekt. Tekniken möjliggör även att forma ansiktet på det sätt som önskas. Genom att använda kraftigare trådar får vi en högre kollagenstimulering på vissa partier och därmed ett större lyft eller uppstramning. Studier visar att en ökad aktivitet av kollagen, elastin och ökad blodtillförsel ger en ökad elasticitet och stuns.

Hur går behandlingen till?

Varje behandling tar mellan 30-60 minuter beroende på vilket område som behandlas. Innan behandlingen bedövas området med en salva som får ligga på ca 45-60 minuter. Därefter förs tunna Polydioxanon (PDO) trådar in under huden med hjälp av nålar, vilket stimulerar hudens vävnad och naturliga kollagentillväxt som leder till ett uppstramade resultat inifrån och ut. Efter behandlingen upplevs i vissa fall en lättare svullnad, rodnad eller blåmärken.

Vad är Polydioxanon (PDO) trådar?

PDO-trådarna som används vid trådlyft är mycket tunna och vävnadsvänliga, nedbrytbara och helt ofarliga för kroppen. Du kommer inte att “se” trådarna när de ligger på rätt sätt under huden. 

Vilka områden kan jag behandla?

Trådlyft med PDO-trådar kan göras på hela kroppen. De behandlingsområden som vi erbjuder är mellanansikte och käklinje, haka och dubbelhaka, hamsterpåsar, kinder, runt mun, pannan, nasolabialveck kring näsa, ögonområdet och hals. I pannan kan vi få ett ögonbrynslyft genom att lägga in extra kraftiga trådar, octo-trådar eller cog-trådar med hullingar, med hjälp av cannula-tekniken. Hela ögonområdet får ett lyft och även här bestämmer antalet trådar hur mycket lyft vi ska skapa. Vi kan även lägga in längre trådar med hullingar på för att få ett extra lyft, ex för att lyfta käklinje. Möjligheterna är många, boka en kostnadsfri konsultation så berättar vi hur trådlyft kan hjälpa just dig! 

Vem passar att göra trådlyft?

Alla som vill ha uppstramning i ansiktet, kring käklinje, runt mun och ögon, eller åtgärda en rynkig panna eller hals är bra kandidater för behandlingen.

Vilket resultat kan jag förvänta mig?

Omedelbart efter behandlingen får du en uppstramning men maximal effekt av trådlyftsbehandlingen ses vanligen efter tre – sex månader. Därefter håller effekten i cirka 1,5 år beroende på livsstil, ålder, hudtyp etc. Vi rekommenderar en ”touch up” efter cirka 6 månader för att den föryngrande effekten ska hålla ännu längre. Resultatet är ett yngre utseende och huden får en ny spänst och stramhet. Behandlingen är även bra i preventivt syfte för att förebygga hängig och slapp hud.