Vendelsömalsvägen 203, 13666 Vendelsö

    073 21 80 970

 Vendelsömalsvägen 203, 13666 Vendelsö

    073 21 80 970

 Vendelsömalsvägen 203, 13666 Vendelsö

    073 21 80 970

FILLER

FILLERS

Fillers består av hyaluronsyra som finns naturligt i kroppen. En tredjedel bryts ned och ersätts varje dag och mängden hyaluronsyra minskar kraftigt med åldern vilket gör att vi upplever att huden förlorar elasticitet, volym och spänst

Vad är skillnaden mellan olika märken och sorter?

Olika fillers har olika behandlingsområden och syften. Sammansättningen varierar och en viss filler kan ge volym och en annan verka återfuktande och utslätande av rynkor och veck. 

Vi använder oss av fillers med högsta kvalitet. 

Hur mycket behöver jag första gången?

Det varierar beroende på ditt utgångsläge och dina önskemål, du får rekommendationer specifikt för dig vid din konsultation. Generellt kan man säga att det vanliga för läppförstoring ligger vid 1 ml och för kinder ca 2 ml. 

Vad ska jag tänka på inför behandlingen?

Undvik blodförtunnande medel för att minska risken för blåmärken. Undvik smärtstillande mediciner som Ipren (Ibuprofen), Voltaren (Diklofenak) och Naproxen en vecka innan behandling. Undvik Omega 3 två veckor och alkohol minst fem dagar innan ditt besök. Tar du blodförtunnande mediciner så som Waran, Trombyl eller Elequis så kontakta din läkare för eventuell nedtrappning av dessa mediciner innan behandling. Kom ca 20 minuter innan din bokade tid om du vill ha bedövningssalva, så hinner den verka ordentligt inför din behandling.

Gör det ont?

Vi använder oss av mycket små fina nålar och våra fillers innehåller bedövningsmedel för att minimera smärta. Vill du även ha bedövningssalva på behandlingsområdet så kommer du ca 20 min innan din bokade tid. Generellt är det ingen eller ett litet obehag som känns vid behandlingen men det är såklart individuellt. 

Vem kan inte få Filler?

Gravida eller ammande kan inte behandlas eller om du är allergisk mot någon av beståndsdelarna av fillers (lidokain till exempel). Du som är under 18 år.

Hur ofta kan man fylla på?

Man kan göra en liten påfyllning/touch-up två veckor efter behandlingen. Därefter fyller man vanligtvis på efter några månader beroende på vilken typ av fillers man använt och vilket område som behandlats. Allt ifrån 3 – 18 månader för att bibehålla ett långvarigt resultat.

Hur länge håller det?

Det är väldigt individuellt och beror på en rad faktorer som t.ex på ämnesomsättning, vilket område som behandlats, vilket typ av fillers som använts etc. Generellt så varar effekten i kindbenen längre än i läpparna. Det beror på flera olika faktorer som typ av filler, ämnesomsättning, behandlingsområde mm. Allt mellan 6 mån – 1,5 år. 

Kan man blanda olika fillers?

Ja, de märken som vi använder oss av går bra att blanda. Har du någon annan filler i området som ska behandlas rekommenderar vi att du avvaktar minst 6 mån innan vi behandlar dig, ibland avråder vi helt från behandling.  Produkter som ger volym heter fillers. Fillers används vanligtvis för att fylla kinderna, läpparna eller linjerna från näsan till munnen med fillers.

Med fillers kan du modulera ansiktet.

Du kan skapa något som du inte har, vilket du inte kan göra med Botox. Fillers hållbarhet beror helt på var det injiceras och vilka individuella förutsättningar patienten har. För att bibehålla resultatet krävs det att behandlingen upprepas. Efter första gången som fillers har injicerats görs en ny behandling ganska tätt inpå för att resultatet ska hålla längre.

Kollagena minskar med åren.

Många använder injektioner för att se hälsosammare ut då huden har förlorat elasticitet och produktionen av kollagen har minskat. Kollagen är ett protein som håller ihop och stärker huden. Efter att man har fyllt 25 år minskar kollagen i huden med en procent per år. Därför behöver personer inte injicera vare sig botox eller fillers innan de fyllt 25 år.

Viktigt att tänka på efter behandlingen:

Låt huden vara och bär inget smink 24 timmar efter behandlingen då huden blir mer mottaglig för infektioner p.g.a. nålsticken. Ingen träning, alkohol eller flygresor för än 72 timmar efter behandlingen. Undvik att sola på det behandlade området i ca 14 dagar och/eller använd högt solskydd. Meddela din behandlare om att du fått fillersbehandling om du till exempel ska genomgå någon annan typ av behandling i ansiktet veckorna efter din behandling. Vänta med tandläkarbesök 14 dagar. Direkt efter behandlingen är det naturligt att uppleva en mild svullnad, klåda eller missfärgning i området som behandlats. Detta kommer dock att försvinna av sig självt efter någon dag. I sällsynta fall kan man få små blåmärken under de första dagarna. Du kan dock utan problem återgå till arbetet direkt efter behandlingen men undvik att använda smink på det behandlade området.